ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
 
                    Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τραπεζική και Χρηματοοικονομική"

 

  Καλώς ήλθατε στη νέα σελίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

  "Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής"

  Μήνυμα Διευθυντή του ΜΠΣ “Τραπεζική και Χρηματοοικονομική”

  Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» προσφέρει το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική (Master of Sciences (M.Sc) in Banking and Finance).

  Το ΜΠΣ «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» είναι το μοναδικό που προσφέρεται από ΤΕΙ και είναι μεταξύ των λίγων με την εξειδίκευση αυτή που προσφέρονται γενικότερα στην Ελλάδα. Αντίθετα αποτελεί ένα από τα βασικά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα πανεπιστήμια του εξωτερικού αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της εξειδίκευσης αυτής. Το ΜΠΣ «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» έρχεται ως αποτέλεσμα της ισχυρής εξειδίκευσης του τμήματος και ειδικότερα των καθηγητών στον τομέα αυτό. Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα έντονη θα είναι η συνεργασία εξωτερικών συνεργατών, ακαδημαϊκών και υψηλόβαθμων στελεχών. Την εκτέλεση του προγράμματος θα διευκολύνει η χρήση εργαστηρίων όπως διαχείριση ρίσκου, συστημάτων πληροφοριών διοίκησης, αλλά και η χρήση ειδικευμένων βάσεων δεδομένων που αφενός προσφέρουν την απαραίτητη πρακτική εφαρμογή στο θεωρητικό υπόβαθρο, αφετέρου διευκολύνουν τους σπουδαστές στις ερευνητικές τους εργασίες.

  Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική» απευθύνεται αφενός στα στελέχη των επιχειρήσεων, των τραπεζών, του δημοσίου, των συνεταιρισμών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφετέρου στους αποφοίτους που έχουν ένα υπόβαθρο οικονομικό, (αλλά και όχι απαραίτητα μόνο οικονομικό). Οι νέοι μέθοδοι, εργαλεία και θεωρίες που αναπτύσσονται στα γνωστικά αυτά αντικείμενα κάνουν έντονη την ανάγκη ειδικευμένων στελεχών στην αγορά εργασίας. Ειδικά για τα στελέχη, η απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου θα προσφέρει άμεσες δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης. Ο μεταπτυχιακός τίτλος διευκολύνει στην εγγραφή στο Οικονομικό Επιμελητήριο μειώνοντας και το χρόνο άσκησης του επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού. Παράλληλα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέροντας το θεωρητικό υπόβαθρο ειδίκευσης φιλοδοξεί να δει αποφοίτους του να προχωρούν σε διδακτορικό επίπεδο.

  Εργαζόμενοι σε ένα περιβάλλον κατάλληλο για μεταπτυχιακές σπουδές με ολιγομελή τμήματα, με άμεση επαφή με τους σπουδαστές και την αγορά εργασίας, φιλοδοξούμε να επιτύχουμε στο στόχο μας που είναι η αποφοίτηση σπουδαστών υψηλής ειδίκευσης που θα αποτελέσουν και τους καλύτερους πρεσβευτές του μεταπτυχιακού προγράμματος.

  Συμεών Καραφόλας
   
  Καθηγητής
   
  Διευθυντής ΜΠΣ «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική»
Υπεύθυνοι Καθηγητές              Τηλέφωνο              E-mail 
Δρ. Καραφόλας Συμεών           2461068150          karafola@teiwm.gr

 

Ταχυδρομική διεύθυνση:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ»
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
50100 ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 
             sec-grad@teiwm.gr
 
             sec-loxri@teiwm.gr
 

Κινητό:6974321080 & 6977887879

Tηλ.: 2461068204 & 2461068222